Mainos
Mainos

Myanmarista löytyneen valkoisen norsun uskotaan tuovan vaalionnea

Myanmarin sotilashallitus pitää harvinaisen valkoisen norsun löytymistä merkkinä tulevien vaalien menestyksellisyydestä. Maassa järjestetään marraskuussa parlamenttivaalit ensimmäistä kertaa 20 vuoteen.

Kiistanalaisista vaaleista on suljettu pois 2200 oppositioaktivistia, heidän joukossaan Nobel-palkittu oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi. Hän voitti vuoden 1990 vaalit, mutta kenraalit eivät sallineet opposition pääsyä valtaan.

Valkoinen norsu otettiin kiinni torstaina Rakhinen osavaltiossa maan länsiosassa. Harvinaisuus on tavattu tulkita hyvän onnen enteeksi buddhalaisessa Myanmarissa ja sen naapurimaissa.

- Ihmiset keskustelevat iloisesti siitä, että tapaus osuu samaan aikaan, kun maa siirtyy demokratiaan ja se on hyvä merkki vaalien onnistumisesta, kirjoitti valtiollinen New Light of Myanmar -lehti lauantaina.

Valkoinen norsu on itse asiassa väriltään hivenen punertava. Burmassa niitä on otettu kiinni vain viisi sitten vuoden 2001.

(MTV3 - STT - AFP - DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme