Mainos
Mainos

Myös irlantilaisnaudoista löytynyt dioksiinia

Myös irlantilaisesta nautakarjasta on löytynyt testeissä dioksiinia. Asiasta on kertonut tänään Irlannin maatalousministeri Brendan Smith. Smithin mukaan nyt tehdystä löydöstä ei pitäisi aiheutua kuitenkaan ihmisille terveysvaaraa.

Naudat olivat tiettävästi syöneet samaa rehua kuin dioksiinia elimistöönsä aiemmin saaneet siat. Yhdestätoista testastusta nautalaumasta kaikkiaan kolmesta löytyi dioksiinia yli sallittujen rajojen. Testattujen nautojen dioksiinipitoisuudet ovat olleet kaksin - tai kolminkertaisesti yli sallitun rajan.

Suomeen on tuotu Eviran syyskuun alusta 200 000 kiloa irlantilaista naudanlihaa. Evira ei ole saanut nautojen dioksiinitartunnasta vielä virallista vahvistusta, mutta on varautunut toimimaan jos tieto varmistuu.

Jo aikaisemmin dioksiinia on löydetty irlantilaisesta sianlihasta. Sianlihan dioksiinipitoisuudet ylittyivät 80 - 200 -kertaisesti.

Irlantilaista sianlihaa on tuotu myös Suomeen. Markkinoilta vedettiin 30 000 kilon erä syys-lokakuussa Suomeen tuotua irlantilaislihaa.

(MTV3-STT-AFP-REUTERS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme