Mainos
Mainos

Myös USA vahvistaa: Syyrian hallitus käyttänyt kemiallisia aseita

Yhdysvaltain Valkoisesta talosta vahvistetaan, että Syyria käytti viime vuonna hermokaasu sariinia ja muita kemiallisia aseita sodassa kapinallisia vastaan. Britannia ja Ranska kertoivat jo viime viikolla, että Syyriassa otetuista näytteistä löytyi merkkejä sariinista.

Valkoisen talon mukaan Syyriassa on kemiallisten aseiden käytön takia saanut surmansa 100–150 ihmistä. USA ei ole saanut luotettavia todisteita siitä, että opposition kapinalliset olisivat käyttäneet kemiallisia aseita hallituksen joukkoja vastaan.

Valkoisesta talosta vahvistetaan, että presidentti Barack Obama aikoo tarjota sotilaallista ja poliittista lisäapua Syyrian kapinallisille lähiviikkoina. Obama on kieltäytynyt tarkentamasta, millaisesta avusta on kyse. Uutistoimisto Reutersin nimettömän lähteen mukaan presidentti Obaman tukipakettiin kuuluu myös aseita kapinallisille.

Obama aikoo keskustella Syyrian tilanteesta muiden G8-jäsenmaiden kanssa Britanniassa ensi viikolla. Erityisesti Obama aikoo vakuuttaa Venäjän. Venäjä ei ole suostunut länsimaiden vaatimukseen siitä, että Syyrian presidentin Bashar al-Assadin on luovuttava vallasta.

(MTV3 – Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme