Mainos
Mainos

Myrkkykaasu koitui useampien kohtaloksi Brasilian yökerhopalossa

Myrkkykaasujen hengittäminen on varmistunut useimpien Brasilian tuhoisan diskopalon uhrien kuolinsyyksi, onnettomuustutkijat kertovat. Syanidikaasua syntyi klubin katossa olleen äänieristeen sytyttyä palamaan. Palon epäillään syttyneen yökerhossa soittaneen bändin käyttämästä tulitehosteesta.

Viime sunnuntaina tapahtuneessa palossa kuoli yli 230 ihmistä. Viranomaisten mukaan sairaalahoidossa on edelleen 119 ihmistä, joista puolet hengityskoneessa.

Brasilian terveysministerin mukaan Yhdysvallat on lähettänyt maahan syanidimyrkytykseen hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, joita ei ole saatavilla Brasiliassa.

Kaksi klubin omistajaa ja kaksi bändin jäsentä ovat olleet pidätettyinä maanantaista asti. Poliisin mukaan muusikot tiesivät, että tulitehostetta ei olisi saanut käyttää sisätiloissa. Myös yökerhosta on löydetty lukuisia turvallisuuspuutteita.

Santa Marian kaupungissa sattunut tragedia on ollut kova kolaus jalkapallon maailmanmestaruuskisoihin sekä kesäolympialaisiin valmistautuvalle Brasilialle. Rio de Janeirossa on kuuluisien karnevaalien alla suljettu lähes 130 yökerhoa turvallisuuspuutteiden takia.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme