Mainos
Mainos

Myrkkylaiva upposi Turkin edustalla

Uponnut teollisuusjätelasti on vakava uhka ympäristölle.

Turkin viranomaiset ovat kehottaneet laivoja välttämään Välimeren koillisia merialueita sen jälkeen kun myrkyllisiä teollisuusjätteitä sisältänyt laiva upposi alueella. Vielä ei tiedetä, vuotaako laivasta myrkkyjä mereen. Turkin Greenpeacen edustajan mukaan uponnut laiva on vakava uhka ympäristölle.

Laiva oli ollut kiinnittyneenä Turkin edustalla Iskenderuninlahdella vuodesta 2000 lähtien, sillä Algeria kieltäytyi ottamasta lastia vastaan. Laivan lastina on espanjalaisten hiilivoimaloiden myrkyllistä tuhkaa. Laiva on rekisteröity Saint Vincentin ja Grenadiinien lipun alle.

Jätteiden kansainvälisiä siirtoja säätelee YK:n Baselin-sopimus. Sen nojalla käydyt neuvottelut nyt uponneen laivan lastin kohtalosta päättyivät tuloksettomina. Greenpeace on toistuvasti muistuttanut Turkin viranomaisia myrkkylastin aiheuttamasta vaarasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme