Mainos
Mainos

Myrkkyvuodon vahingonkorvauksista kiistellään

Unkarin myrkkyvuodon vahingonkorvauksista on tulossa katkera taistelu.

Vuodosta vastuussa oleva yritys ei pysty käytännössä maksamaan korvauksia juuri lainkaan. Vahingot kasvavat kaiken aikaa, sillä myrkkylietettä on päässyt jo Euroopan toiseksi suurimpaan jokeen Tonavaan.

MAL Magyar Aluminium -yhtiö on ilmoittanut antavansa 110 000 euroa katastrofissa tuhoutuneiden kolmen kylän paikallisviranomaisten käyttöön. Lisäksi yhtiö lupaa huolehtia neljän onnettomuudessa menehtyneen hautauskuluista.

Verkkosivuillaan yhtiö esittää surunvalittelunsa kuolleiden omaisille ja pahoittelee kaikkia aiheutuneita henkilövahinkoja ja materiaalista tuhoa.

Voimakkaan kritiikin kohteeksi joutunut yhtiö ei kuitenkaan myönnä vastuutaan tapahtuneesta. Verkkotiedotteessaan se väittää, että punainen liete ei ole Euroopan jäteluettelon mukaista vaarallista jätettä.

Jätelietealtaan seinämä murtui yhtiön alumiinitehtaalla Ajkassa, Länsi-Unkarissa alkuviikosta. Vuodon seurauksena yli miljoona kuutiota myrkylliseksi todettua jätelietettä valui läheisiin kyliin.

(MTV3 - AFP)

MAL Magyar Aluminium -yhtiön englanninkieliset verkkosivut

Katso Tapio Nurmisen raportti Kolontarista, Unkarista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme