Mainos
Mainos

Tappavaa pallokalaa livahti myyntiin Japanissa – Kaupunki lähettänyt hätätiedotteen

Japanilaisessa kaupungissa on vahingossa myyty ruoaksi myrkyllistä pallokalalajia fugua ennen kuin siitä oli poistettu myrkylliset osat. Asiasta kertoo kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Pallokalalaji fugua pääsi Gamagorin kaupungissa myrkkyineen myyntiin yhdessä supermarketissa viiden pakkauksen verran. Pakkauksista kolme on löytynyt, kahta etsitään yhä, kertoo BBC.

Gamagorin kaupunki on lähettäyt kuluttajille hätätiedotteen asiasta. Tiedotteissa kehotetaan asukkaita palauttamaan marketista ostetut fugut.

Jo pienikin määrä kalan sisäelinten sisältämää myrkkyä on ihmiselle tappavaa. Pallokalan myrkyn sanotaan olevan tuhat kertaa vaarallisempaa kuin syanidi. Fugun myrkylle ei ole olemassa vasta-ainetta.

Äärimmäisen myrkyllinen pallokala on väärin valmistettuna tappava ateria, oikein laitettuna suuri japanilainen herkku. Pallokalaa, fugua, saavat käsitellä vain siihen erityisluvan saaneet kokit. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme