Mainos
Mainos

Myrsky riepottelee Japania

Kiushun saarella 350 000 taloutta on vailla sähköä. Chaba-hirmumyrskyn arvioidaan olevan suurin Japania koetellut taifuuni tänä vuonna.

Japani

Ainakin neljä ihmistä on saanut surmansa Japania riepottelevan hirmumyrskyn kourissa. Rajuilman keskus myllertää lounaisella Kiushu-saarella, missä yli 350000 taloutta on vailla sähköä. Lisäksi useat tuhannet ihmiset ovat joutuneet siirtymään kodeistaan väestönsuojiin maanvyörymien ja tulvien alta.

Chaba-nimisen hirmumyrskyn arvioidaan olevan voimakkain tämän vuoden aikana Japaniin iskenyt taifuuni. Tuulen nopeus on kohonnut jopa 210 kilometriin tunnissa. Sadetta on tullut joillakin alueilla yli sata millimetriä tunnissa.

Televisiokuvissa näkyi ihmisiä kahlaamassa polviaan myöten vedessä Kagoshiman kaupungin kaduilla, samalla kun valtavat aallot piiskasivat merenrannan rakennuksia. Liikenne oli pahoissa vaikeuksissa: satoja Etelä-Japanin lentoja on peruutettu, juna- ja ja lauttaliikenne on poikki ja osia moottoriteistä on suljettu.

Myrskyn keskus oli aamulla noin tuhat kilometriä Tokiosta lounaaseen. Sen ennustettiin siirtyvän parin päivän sisällä Japanin luoteisrannikolle samaa reittiä kuin aikaisemmin tässä kuussa maata riepotellut Megi-pyörremyrsky. Megi tappoi kymmenen ihmistä ja aiheutti laajoja tulvia ja maanvyöryjä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme