Mainos
Mainos

Myrsky vei 12 000 kotia Brasiliassa

Brasilian eteläosissa riehuva myrsky on tappanut seitsemän henkeä ja jättänyt 12000 kodittomaksi. Myrsky on lisäksi kaatanut taloja ja katkonut teitä. Rio Grande do Sulin viranomaisten mukaan suurin osa uhreista kuoli jäätyään sortuvan talon alle.

Muuan korjausmies sai surmansa tuulen puhallettua hänet alas kuudennen kerroksen katolta. Yli neljässäkymmenessä kunnassa on julistettu poikkeustila sateiden ja jopa 200 kilometrin tuntinopeudella puhaltaneen tuulen takia.

Useat, erityisesti Serra Gauchan vuorilla sijaitsevat kaupungit jäivät tulvaveden piirittämäksi lauantaina. Vuoristotiet pakkautuivat niin täyteen vettä, että ne muistuttivat jokia.

Maaherra Olivio Dutra on luvannut valtion rahallista apua kodittomien turvaksi ja vaurioituneiden talojen korjaamiseksi. Brasilian myrskyjen on laskettu aiheuttaneen noin miljoonan dollarin eli 6,9 miljoonan markan tuhot.

(MTV3-STT-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme