Mainos
Mainos

Myrskykausi alkamassa Tyynellämerellä

Hirmumyrskykausi on alkamassa Keski-Amerikassa. Tyynenmeren itäosiin odotetaan myrskykauden aikana noin 15:ttä trooppista myrskyä.

Keski-Amerikan valtiot ovat valmistautumassa hirmumyrskykauteen. Viranomaiset on asetettu hälytystilaan El Salvadorissa, Hondurasissa ja Guatemalassa.

Ensimmäinen myrsky on jo lähestymässä Tyynenmeren rannikkoa. Adrian-nimisen myrskyn odotetaan iskevät rannikolle tänään aamupäivällä.

Guatemalan ja El Salvadorin viranomaiset ovat julistaneet rannikkoalueille hätätilan. Ennusteiden mukaan trooppinen myrsky on tuomassa rannikolle lähes 30 metriä sekunnissa puhaltavia tuulia sekä runsaita sateita.

Säätieteilijät odottavat jopa puolimetrisen sademäärän myötä alueelle myös mutavyöryjä. Tyynenmeren itäosiin ennustetaan täksi kaudeksi jopa 15:tä trooppista myrskyä, joista noin kahdeksan odotetaan äityvän hurrikaaneiksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme