Mainos
Mainos

Myrskyt vaatineet uusia uhreja Euroopassa

Kova tuuli ja raju merenkäynti Euroopan länsi- ja etelärannikolla on vaatinut ainakin kolme uutta kuolonuhria, Espanjan viranomaiset kertoivat tänään. Myrskyn ennustetaan vielä yltyvän viikonlopun aikana.

Espanjan poliisin mukaan sukeltajat ovat löytäneet 22-vuotiaan uimaretkellä hukkuneen saksalaisturistin ruumiin Kanarian saarilta. Kanarian saarten edustalla jatketaan myös etsintöjä torstaina uponneen marokkolaisen kalastusaluksen uhrien löytämiseksi. Aluksella oli 16 ihmistä. Mallorcan saaren edustalla on puolestaan etsitty ranskalaismiestä, joka huuhtoutui mereen perjantaina Algeriaan matkalla olevasta laivasta. Myrsky on tehnyt tuhojaan myös Britannian saarilla ja Irlannissa, missä espanjalainen merimies putosi kalastusaluksen kannelta mereen.

Osa Britannian ja Irlannin teistä on suljettu, sillä pelätään, että 145 kilometrin tuntivauhdilla puhaltava tuuli saattaa kaataa puita tielle. Torstaina kaksi vanhusta ja yksi lapsi ehtivät jo kuolla tieonnettomuudessa Gloucesterin kaupungissa. Myrskyn ennustetaan yltyvän Britannian rannikolla entisestään huomenna. Tuulen nopeus saattaa nousta jopa 180 kilometriin tunnissa. Aallot voivat nousta merellä jopa kymmenen metrin korkuisiksi.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme