Mainos
Mainos

Myrskyvaroituksista ei välitetä - Meksiko harkitsee pakkoevakuointeja

Tuhannet meksikolaiset ovat kieltäytyneet jättämästä kotiaan Baja Californian niemimaalla viranomaisten myrskyvaroituksista huolimatta. Viranomaisten mukaan asukkaita on kehotettu toistuvasti hakeutumaan suojaan lähestyvän Jimena-hurrikaanin vuoksi, mutta moni on murtomiesten pelossa jäänyt suojaamaan omaisuuttaan.

- Valitettavasti monet perheet ovat kieltäytyneet lähtemästä kotoaan, joten saatamme joutua tarpeen vaatiessa turvautumaan pakkoevakuointeihin, kertoo väestönsuojelupäällikkö Francisco Cota Los Cabosin kaupungista uutistoimisto AFP:n haastattelussa.

Sen sijaan alueen lomakohteiden turisteista suuri osa on aikaistanut paluulentoaan. Meksikon viranomaisten mukaan noin 7000 ulkomaalaista on lähtenyt Baja Californian niemimaalta hurrikaanin tieltä. Paikalla ovat jääneet pääosin vain ne turistit, jotka eivät ole onnistuneet samaan lippuja lennoille tai joiden lennot on peruttu myrskyn vuoksi.

(MTV3 - AFP)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme