Mainos
Mainos

Mysteeri Saksassa: Kuka on iso valkopartainen herra? Poliisi julkaisi tavarajunasta löytyneen miehen kuvan

Mies on sivistynyt, ystävällinen ja poliisin mukaan periaatteessa hyvissä sielunvoimissa. Paitsi että hän on menettänyt muistinsa eikä tiedä, kuka on.

Saksan poliisi turvautui poikkeukselliseen keinoon selvittääkseen muistinsa menettäneen miehen henkilöllisyyden Dortmundissa. Poliisi julkaisi eilen valokuvan, koska miehen henkilöllisyys on pysynyt arvoituksena kuukausikaupalla. Miehen ulkonäkö on huomiota herättävä: valkoiset hiukset ja pitkä valkoinen parta. Pituutta miehellä on 190 senttiä.

Hänet löydettiin Dortmundin päärautatieasemalta tavarajunan vaunusta huhtikuussa mukanaan muutama elämäkertakirja sekä astmalääkepullo. Hän ei tiennyt, miten on tavarajunaan päätynyt eikä sitä, kuka hän on.

Ehkä työskennellyt elokuvateatterissa

Mies toimitettiin sairaalaan ja hän sai diagnoosin dissosiatiivisesta muistinmenetyksestä. Se on luonteeltaan pitkäkestoisempaa kuin tavallinen muistinmenetys ja saattaa liittyä esimerkiksi traumaattiseen kokemukseen.

Valokuvan julkaisun jälkeen poliisi on saanut useita keskenään yhtäpitäviä vihjeitä miehen henkilöllisyydestä. On selvinnyt, että hän on todennäköisesti työskennellyt elokuvateatterissa.

– Haluamme olla 100-prosenttisen varmoja ennen kuin puhumme asiasta hänen itsensä kanssa lääkärien läsnäollessa, poliisin tiedottaja Kim Freigang sanoi Bildin haastattelussa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme