Mainos
Mainos

Tieto mysteerikoneen kohtalosta johti omaisten hysteriaan

Omaiset saivat tiedon kadonneen malesialaiskoneen matkustajien traagisesta kohtalosta tekstiviestillä.

Malesian pääministeri Najib Razak vahvisti tänään lyhyessä tiedotustilaisuudessa, että uusien satelliittianalyysien perusteella Malaysian Airlinesin kone on pudonnut eteläiselle Intian valtamerelle eikä toivoa eloonjääneistä ole.

Useiden tiedotusvälineiden mukaan omaisille kerrottiin asiasta tekstiviestillä ennen tiedotustilaisuuden alkua.

Viesti kuului: ”Malaysia Airlines pahoittelee syvästi, että joudumme olettamaan ilman järkevää epäilystä, että (lento) MH370 on pudonnut eikä kukaan matkustajista ole selvinnyt. Kuten tulette kuulemaan seuraavan tunnin aikana Malesian pääministeriltä, meidän täytyy nyt hyväksyä, että kaikki todisteet viittaavat siihen, että kone putosi Intian valtameren eteläosiin.”

Lohduttomasta tuskasta ja menetyksestä kertovat kyyneleet ja huuto täyttivät Lido-hotellin juhlasalin Pekingissä, kun tilaan kutsutuille omaisille valkeni viestin sisältö. Yli kaksi viikkoa uutisia odottaneiden omaisten odotus päättyi pahimpaan mahdolliseen tietoon, ja osa ihmisistä muuttui paikalla olleiden toimittajien mukaan lähes hysteerisiksi.

Ainakin neljä ihmistä jouduttiin viemään paareilla pois, koska tunnevyöry oli heille liikaa.

- Tiedämme nyt, että toivoa ei ole enää jäljellä, totesi eräs omainen uutistoimisto AFP:lle.

Myös brittiläisen Sky Newsin toimittaja kuvaili nähneensä ”hyvin, hyvin järkyttäviä” kohtauksia, kun omaisille oli kerrottu suru-uutiset.

- Jotkut olivat kyynelissä, toiset lohduttivat muita ja yksi nainen huusi täysin ahdistuneena. Tämä on hyvin rankkaa katsella, hotellissa paikalla ollut toimittaja Jonathan Samuels kuvaili.

Sky Newsin tietojen mukaan malesialaiskoneessa olleiden matkustajien omaisia lennätetään nyt Pekingistä Australiaan, kun koneen etsinnät jatkuvat merellä Australian länsipuolella.

Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut kone katosi 8. maaliskuuta mukanaan 239 ihmistä. Suurin osa matkustajista oli Kiinan kansalaisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme