Mainos
Mainos

Mysteerikone: Lentäjien taustoja ja koneen reittiä tutkitaan

Malaysia Airlinesin matkustajakone on ollut kateissa jo yli viikon. Huolimatta Malesian viranomaisten useista tiedotustilaisuuksista ilmassa on edelleen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Tuoreimmassa tilaisuudessa Malesian viranomaiset kertoivat, että etsintöihin osallistuu jo 25 maata.

Viranomaiset ovat viikonloppuna jatkaneet muun muassa koneen kapteenin ja perämiehen sekä muun matkustamohenkilökunnan taustojen selvittämistä. He ovat tehneet kotietsintöjä kuljettaneet esimerkiksi kapteenin kotoa löytyneen lentosimulaattorin tarkempiin tutkimuksiin. 

Myös lentokentän henkilöstöä ja lentokonetta huoltaneita ihmisiä on haastateltu.

Vielä ei kuitenkaan ole löydetty mitään ratkaisevaa, kertoo nimettömänä pysyttelevä poliisiviranomainen CNN:lle.

Malesian viranomaiset painottavat tehneensä tiivistä yhteistyötä FBI:n, Interpolin ja muiden kansainvälisten toimijoiden kanssa alusta asti.

Malaysia Airlinesin pääjohtajan Ahmad Jauhari Yahyan mukaan perämies lausui lennonjohdon kuulemat viimeiset sanat, jotka olivat "selvä, hyvää yötä".

Yahya kertoi eilen, että kapteeni ei pyytänyt lentokoneeseen ylimääräistä polttoainetta. Myöskään koneen rahtikirjoista ei ole löytynyt mitään epäilyttävää tai vaarallista lastia.

Malesialaiset viranomaiset tutkivat lentäjien lisäksi myös matkustajien taustoja selvittääkseen muun muassa sitä, oliko jollain heistä lentokoulutusta.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat kallistumassa siihen, että ohjaamossa olleilla kapteenilla ja perämiehellä on jotain tekemistä koneen katoamisen kanssa. Kaappauksen mahdollisuuttakaan ei ole suljettu pois.

Tähän viittaa se, että kone on tehnyt jyrkän käännöksen heti sen jälkeen, kun se oli ollut viimeisen kerran yhteydessä Malesian lennonjohtoon, ennen yhteydenottoa Vietnamiin. Asiantuntijan mukaan tässä oli "täydellinen paikka katoamiselle".

Vahvistamattomien tietojen mukaan lentokone on saattanut pian katoamisensa jälkeen tehdä liikkeitä, jotka vaativat taitavaa pilottia. 

Myös Malesian pääministeri on vahvistanut tiedot, että katoamisen syyksi epäillään ensisijaisesti tahallista toimintaa, ei onnettomuutta. 

Mikäli kadonnut kone ohjattiin Intian valtamerelle päin, etsijöillä on edessään erittäin haastava tehtävä satojen asumattomien saarien ja useiden kilometrien syvyyteen syvyyteen ulottuvan veden takia.

Intia ja Pakistan ovat kertoneet, ettei lentokone ole ollut heidän ilmatilassaan.

Malaysian Airlinesin Boeing 777 -kone katosi yhdeksän päivää sitten matkalla lennolla Kuala Lumpurista Pekingiin. Lennolla oli 239 ihmistä.   


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme