Mainos
Mainos

Raportti paljastaa: Mysteerikoneen katoaminen huomattiin myöhään

Käsittämättömällä tavalla kadonneesta malesialaisesta matkustajakoneesta on julkaistu uusi raportti.

Malesian valtion raportti on jaettu kansainvälisille ilmailuviranomaisille jo kuukauden sisällä koneen häviämisestä, mutta vasta nyt tiedot on saatu julkisuuteen.

The Daily Telegraph kertoo raporttiin viitaten, että lentokone vältti mantereen päällä lentämistä sen jälkeen, kun se oli tehnyt selittämättömän käännöksen länteen. Etsinnöissä on kummasteltu muun muassa sitä, miksi sotilastutkat eivät huomanneet konetta. Raportin mukaan näyttää siltä, että reitti todellakin oli tarkoituksella suunniteltu ja lentokone vältteli sotilastutkia.  

– Vaikuttaa siltä, että kone yritti välttää Indonesian ilmatilaa. Näin se varmisti, että sen liikkeet jäävät tunnistamatta.  Taivaalla ei ole teitä ja lentäjät voivat mennä minne haluavat, kuvaa The Daily Telegraphin haastattelema ilmailualan asiantuntija David Learmount. 

Raportti kertoo lisäksi yllättävän tiedon siitä, miten lennonjohtajilta kesti 17 minuuttia huomata, että kone oli kadonnut siviilitutkien alueelta. Tämän jälkeen kului vielä ainakin neljä tunita ennen kuin pelastusoperaatiot käynnistettiin. 

Boeing 777 -kone katosi maaliskuun alussa matkallaan Kuala Lumpurista Pekingiin. Koneessa oli 239 ihmistä. Koneen uskotaan pudonneen Intian valtamereen. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme