Mainos
Mainos

Naamiomiehet surmasivat 23 hindua Kashmirissa

Tuntemattomat naamioidut miehet surmasivat 23 hindua Intian levottomassa Kashmirin laaksossa, kertoivat viranomaiset maanantaina.

Verityö sattui maanantain vastaisena yönä Ganderbalissa, 27 kilometrin päässä Jammun ja Kashmirin osavaltion kesäpääkaupungista Srinagarista. Osavaltion pääministeri Farooq Abdullah syytti iskusta muslimiseparatisteja.

Kylässä, jossa isku tehtiin, asui vain neljä hinduperhettä. Heistä jäi verityössä henkiin vain 14-vuotias poika Vinod Kumar. Kumar kertoi kahden naamiomiehen vartioineen ulkona, kun kolme muuta tunkeutui hänen perheensä kotiin ja alkoi ampua perheenjäseniä. Kumar onnistui pakenemaan talon ullakkokerrokseen.

Viranomaisten mukaan hyökkääjiä oli kaikkiaan viitisenkymmentä. Uhrien joukossa oli yhdeksän naista, neljä lasta ja kymmenen miestä. Hyökkääjät räjäyttivät yhden talon ja polttivat hindutemppelin.

Toistakymmentä muslimiryhmää taistelee Kashmirissa alueen irrottamiseksi Intiasta. Toiset ajavat takaa itsenäisyyttä ja toisten mukaan muslimienemmistöisen Kashmirin tulisi liittyä Pakistaniin. Nykyisin Kashmir on jaettu kahtia Intian ja Pakistanin kesken.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme