Mainos
Mainos

Näe Rooma ja juokse

Sanontaa "Nähdä Rooma ja kuolla" voi nyt toteuttaa uudella tavalla. Sight-jog eli nähtävyyshölkkä yhdistää nimittäin Rooman nähtävyyksien katselemisen ja juoksemisen.

Idean äitinä on toiminut henkilökohtainen kuntovalmentaja Carolina Gasparetto, joka on itse asunut Roomassa 30 vuotta. Gasparetto organisoi yritystä, jossa mies- tai naispuoliset juoksijaoppaat esittelevät Rooman tärkeimpiä ja tunnetuimpia kohteita hölkkääville turisteille.

Opas hakee turistit näiden hotelleista, tarjoaa juotavaa ja sitten joukko kirmaa kaupungin kaduille tunnin ajaksi nähtävyyksiä ihailemaan. Juoksuoppailta odotetaan hyvän kunnon lisäksi taiteen ja historian tuntemusta.

Turistit voivat valita 14 eri juoksureitistä mieleisensä. Yksi suosituimmista reiteistä alkaa Colosseumin luota ja päättyy Vatikaanissa sijaitsevalle Pietarinkirkon aukiolle.

Aivan halpaa lystiä nähtävyyshölkkä ei kuitenkaan ole: yksi tunnin kestävä juoksureitti maksaa 70 euroa yhdeltä hengeltä ja kahdelta hinta kohoaa jopa sataan euroon.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme