Mainos
Mainos

Naimisiin 10 päivän päästä, toinen lapsi tulossa – tällaisia olivat Istanbulin lentokenttäiskun uhrit

Tiistai-iltaisessa terrori-iskussa Istanbulin Atatürkin lentokentälle menehtyi 44 ihmistä ja loukkaantui lähes 240. Uutiskanava BBC keräsi joidenkin iskujen uhrien tarinoita.

Osalla uhreista oli kaksoiskansalaisuus. Heistä ainakin 24 oli turkkilaisia, 3 Saudi-Arabiasta, 2 Irakista. Uhrien joukossa oli myös yksi Kiinan, Jordanian, Tunisian, Uzbekistanin, Iranin ja Ukrainan kansalainen.

Tullivirkailija Umut Sakaroglu ampui ensin yhtä lentokentälle iskun tehneistä terroristeista. Kun hän yritti tarkistaa, oliko hyökkääjä yhä elossa, laukaisi terroristi räjähdeliivinsä tappaen myös Sakaroglun.

Sakaroglun muistolle on nyt omistettu useita Facebook-sivuja, joilla häntä kutsutaan sankariksi.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tulkkina työskennellyt Ertan An oli turistiryhmän joukossa, kun hyökkäys tapahtui. An ja hänen vaimonsa odottivat perheen toista lasta, jonka on määrä syntyä kolmen kuukauden kuluttua.

Yusuf Haznedaroglun piti mennä naimisiin vain kymmenen päivän päästä. Hän kuoli oltuaan odottamassa linja-autoa terminaalin ulkopuolella työvuoronsa päätteeksi.

– Ensin meille kerrottiin, että Yusuf oli vakavasti loukkaantunut. Menetimme hänet sairaalassa. Jos hän olisi pysynyt terminaalissa pidempään, hän olisi ehkä selvinnyt, miehen morsiamen äiti kertoo.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Palestiinan viranomaisten mukaan kuolleiden joukossa oli myös Sondos Shraim yhdessä kolmevuotiaan poikansa Rayanin kanssa. Shraimin mies haavoittui iskussa. Perhe oli matkustanut Turkkiin Ramadan-lomalle.

Menehtyneiden joukossa oli lisäksi tunisialainen lääkäri Fathi Bayoudh, jonka kerrottiin olleen Turkissa yrittämässä saada terroristijärjestö Isisiin liittynyttä poikaansa takaisin kotiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme