Mainos
Mainos

Näin ahneet brittivuokraisännät moninkertaistavat vuokratulonsa

Asuntojen neliöt puhuttavat Britanniassa.

Siina missä Suomessa uusien asuntojen keskimääräinen koko on hieman vajaat sata neliötä ja Tanskassa melkein 140 neliötä, joutuvat britit asumaan keskimäärin 70 neliön luukuissa.

Yksi syy tähän on se, että Britanniassa rakennetaan edelleen hyvin väljästi – toisin sanoen kerrostaloja on paljon vähemmän kuin muualla Euroopassa ja lisäksi Britannian kerrostalot ovat suhteellisen matalia.

Kerrostalojen sijaan britit suosivat omakotitaloja. Jotta tuhannet ihmiset saataisiin sitten mahtumaan järkevien etäisyyksien päähän kaupungeista, on päädytty rakentamaan pieniä asuntoja.

Moni britti on myös sitä mieltä, että näihin jo valmiiksi pieniin asuntoihin on ahdettu aivan liikaa huoneita.

Hiljattain  lontoolaislähiöön rakennettiin hintava kerrostalo. Sen isoimmat asunnot eivät alunperinkään ole olleet koolla pilattuja. Suurimmasta asunnosta neliöitä löytyy vain reilut 80. Tuohon neliömäärään on tungettu kolme makuuhuonetta sekä keittiö-olohuone.

Samaisesta asunnosta löytyy vielä neljä kylpyhuonetta tai vessaa. Näin ei olekaan mikään ihme, että  asunnon pienin huone on noin kuusi neliötä.

Tämän erikoisen asuntorakentamisen taustalla on useita eri syitä. Ensinnäkin asunnosta saa sitäenemmän hintaa mitä useammalla huoneella sitä voi markkinoida. Britanniassa asuntoilmoituksissa ylipäätään harvemmin edes ilmoitetaan asuntojen pinta-alaa.

Kylpyhuoneiden suuri määrä liittyy taas viime vuosina yleistyneeseen ilmiöön, jossa yhä useammin makuuhuoneen yhteydessä on vessa. Isoissa ja monikerroksisissa asunnoissa tämä on ehkä ymmärrettävääkin, mutta tuntuu liioitellulta rakentaa saman kerroksen jokaiseen kolmeen makuuhuoneeseen oma vessa.

Yksi selitys on tähän ainakin se, että melko iso osa uusista asunnoista myydään vuokra-asunnoiksi: neljän veskillisen huoneen luukusta ahneempi vuokraisäntä saa helposti neljä pikkuyksiötä ja vuokratulot luonnollisesti moninkertaistuvat. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme