Mainos
Mainos

Näin Italia protestoi aurinkorannoilla

Aurinkovarjot pidettiin perjantaina suljettuina tuhansilla rannoilla Italiassa. Mielenilmaus oli suunnattu Euroopan unionin uutta säädöstä vastaan, joka voi pakottaa monet yksityisiä rantoja ja niiden palveluja ylläpitävät yrittäjät lopettamaan toimintansa.

EU haluaa, että rantojen käyttöluvat huutokaupataan läpinäkyvästi. Käytäntö alkaisi vuonna 2016. Nykyisin valtio myöntää kuusivuotiset luvat ilman huutokauppaa, ja ne uusitaan automaattisesti. Kriitikoiden mukaan järjestelmä mahdollistaa korruption ja on yksityistänyt osan Italian viehättävimmistä rannoista.

Yrittäjät pelkäävät, että muutos lopettaisi investoinnit ja monet jäisivät vaille työtä. Pääsymaksuja ja palveluista rahaa keräävät yksityiset rannat ovat myös osan mielestä puhtaampia kuin yleiset uimarannat.

-Olen rakentanut tänne kaiken itse suurella työllä. Ei se käy niin, että vain pakkaan ja asetan kauppani jonnekin, sanoi baaria ja ravintolaa rannalla Ostiassa pitävä Fabrizio Fumagalli.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme