Mainos
Mainos

Näin kansainvälisessä mediassa reagoitiin Suomen vaaleihin – "Niinistö näytti varautuneelta, Huhtasaari on Trumpista inspiroitunut kreationisti"

Kansainvälisessä mediassa Sauli Niinistön vaalivoittoa on kuvailtu suureksi ja ylivoimaiseksi. Suomen vaali-illasta uutisoivat ainakin New York Times, BBC sekä uutistoimistot AFP, AP ja Reuters.

New York Times kirjoittaa, että vaalituloksen ilmestyessä Niinistön vaalitilaisuudessa suurelle taululle "hillittynä tunnettu presidentti näytti varautuneelta".

Perussuomalaisten ehdokasta Laura Huhtasaarta lehti kutsuu äärioikeiston ehdokkaaksi, joka on Yhdysvaltain presidentistä Donald Trumpista inspiroitunut populisti ja kreationisti.

Lehti lisäksi arvioi, että vihreiden Pekka Haaviston vetovoima on haalistunut vuoden 2012 vaaleista. Monet asiantuntijat arvelevat Haaviston tähtäävän vuoden 2024 vaaleihin, lehti kirjoittaa. 

Niinistön uudelleenvalinnasta raportoitiin laajalti maailmalla. Alla koostetta artikkeleista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme