Mainos
Mainos

Näin kasvaa jättiläislanttu - Ei luomun ystäville

Ei mitään luomua, vaan reippaasti kemiallisia lannoitteita sopivassa suhteessa. Walesilainen Ian Neale ei kursaile valottaessaan niksejä, joilla hänen kasvihuoneensa sato kasvaa jättimäisiin mittoihin.

Parikymmentä vuotta jättiläisvihannesten kasvattamista harrastanut Neale on alallaan melkoinen mestari. Hän on saanut nimiinsä suurimman punajuuren ja sellerin ennätykset sekä painavimman kurkun ennätyksen. Viimeisin Guinnessin ennätystenkirjaan merkitty saavutus on tämän kauden satoa: 38,7 kiloa painava lanttu.

Viljelyssä on koko otettava huomioon jo taimien istutusvaiheessa. Ennätyslanttu taimikavereineen istutettiin lavaan kolmen metrin välein.

Oikean lannoituksen lisäksi ennätyssato vaatii hellyyttä ja aikaa. Molempia 68-vuotiaalla, perheettömällä eläkeläisellä on antaa yllin kyllin. Asialle omistautuminen on tuonut hänelle lukuisia palkintoja myös muun muassa meloni-, palsternakka-, porkkana- ja tomaattikilpailuissa.

Valitettavasti tämän kokoiset lantut ovat liian kitkeriä ihmisten ruokapöytään, mutta naapuruston maatilojen porsaille ne kyllä kelpaavat.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme