Mainos
Mainos

Näin maatalouskomissaari kommentoi Suomen maitotukia

Maatalouskomisaari Phil Hogan lupaa, että EU pyrkii maitotukiratkaisuun, joka on oikeudenmukainen, kohtuullinen ja perusteltu.

Hogan kommentoi Suomen kritiikkiä siitä, miten EU aikoo jakaa tukea jäsenmaiden maidontuottajille Venäjän tuontikieltojen vuoksi.  
Tähän mennessä on näyttänyt siltä, että suomalaiset maidontuottajat jäisivät vaille tukea. Sen sijaan Baltian maat saavat yhteensä 28 miljoonaa euroa.  

Komissaari ja Suomen maatalousministeri Petteri Orpo (kok.) keskustelivat tilanteesta puhelimitse keskiviikkona. Myöhemmin Hogan tiedotti, että Euroopan komissio on saamassa Suomelta ensi viikolla kattavan kuvan tuottajille aiheutuneesta hintojen laskusta.  

– Mikäli tiedot osoittavat (tuki)toimet perustelluiksi, meillä pitäisi olla mahdollisuuksia edetä Suomen maidontuotannon tukipaketin suhteen, Hogan muotoili.  

Komissaari silti samalla muistutti, että tukien harkinnassa on otettava huomioon EU:n talousarvion äärimmäisen tiukka tilanne.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme