Mainos
Mainos

Näin Pistorius todisti oikeudessa tyttöystävänsä ampumisesta

Oscar Pistoriusta on kuultu tänään oikeudessa tämän tyttöystävän surmaan johtaneista tapahtumista. Istunto keskeytettiin Pistoriuksen romahtaessa kyyneliin.

Tässä otteita urheilutähden lausunnoista Reeva Steenkampin surmayöstä:

– Tulin kylpyhuoneen sisäänkäynnille käytävän päähän, jossa lakkasin huutamasta. Tässä vaiheessa olin varma, että kylpyhuoneessani oli tunkeilja tai tunkeilijoita.

– Pistooli oli oikeassa kädessäni ja kurkistin sisään.

– Kylpyhuoneessa ei ollut valoja. Kun kurkistin kylpyhuoneeseen, näin että ikkuna oli todellakin auki.

– Tässä vaiheessa huusin jälleen Reevalle, että tämä soittaisi poliisille… en ollut varma, minne tähdätä aseellani. Olin tähdännyt sillä vessaan, mutta vilkuilin vessan ja ikkunan välillä.

– En ollut varma, tulisiko vessasta joku ulos ja hyökkäisi kimppuuni. En olut varma tulisiko joku tikkaita ja osoittaisi minua aseella ja alkaisi ampumaan. Joten pysyttelin paikallani ja jatkoin huutelua.

– Sitten kuulin ääntä vessan sisäpuolelta, jonka tulkitsin tarkoittavan sitä, että joku oli tulossa sieltä ulos. Ennen kuin tajusinkaan, olin ampunut neljä laukausta oveen.

– Korvissani soi, en kuullut mitään, joten huusin yhä Reevalle, että tämä soittaisi poliisille. En uskaltanut perääntyä, koska en tiennyt oliko joku yhä tikkailla. En ollut varma oliko vessassa ketään.

– En tiedä kuinka kauan olin siinä. Huusin Reevaa.

– Jatkoin Reevan huutamista. En kuullut mitään. Tässä vaiheessa en epäillyt, että kylpyhuoneessa olisi saattanut olla Reeva. Luulin yhä, että kyseessä olivat tunkeilijat.

– Vetäydyin takaisin kunnes saavuin sängynlaidalle. Yritin nostaa itseäni ylös ja puhuin Reevalle. Kukaan ei vastannut minulle. Tässä vaiheessa nostin itseni sängylle ja luulin, että Reeva oli siellä. Mutten tuntenut mitään siellä.

– Siinä vaiheessa ajattelin, että ehkä hän oli mennyt lattialle niin kuin käskin ja ehkä hän vain oli peloissaan. En muista mitä sanoin… mutta yritin puhua hänelle.

– Tässä vaiheessa, arvon tuomari, minulle tuli ensimmäistä kertaa mieleen, että Reeva oli saattanut olla kylpyhuoneessa tai vessassa. Hyppäsin sängyn toiselle puolelle ja juoksutin käsiäni verhoja pitkin tarkastaakseni, että hän ei ole piilossa siellä.

– En halunnut uskoa, että Reeva oli ollut vessassa. Olin ollut niin peloissani, että joku aikoi hyökätä kimppuumme. Palasin kylpyhuoneeseen… yritin ottaa kiinni kahvasta, repiä oven auki. Työnsin ovea auki, mutta se oli lukossa.

– Kiiruhdin takaisin huoneeseen, avasin verhot, avasin ovet ja huusin parvekkeelta apua. Huusin: ”Apua, apua, apua”. Huusin jotakuta auttamaan minua.

– Laitoin jalkaproteesini päälle. Juoksin takaisin kylpyhuoneeseen, syöksyin päin ovea. Se ei hievahtanutkaan. Yritin potkia ovea, mutta mitään ei tapahtunut.

– Menin paniikkiin. En tiennyt mitä ajatella tai tehdä. Juoksin takaisin makuuhuoneeseen, jossa krikettimaila oli. Paruin ja huusin koko ajan. En usko, että olen koskaan huutanut tai itkenyt niin paljon. Anelin Luojaa auttamaan minua, huusin Reevaa, paruin.

– Juoksin takaisin kylpyhuoneen ovelle, olin varmaankin jättänyt aseen matolle kylpyhuoneeseen. Valo oli päällä tuossa vaiheessa. En muista sytyttäneeni sitä, mutta valo oli päällä kun potkin ovea. Juoksin ovelle ja loin lyödä sitä kovaa. Luulen, että löin sitä kolme kertaa.

– Kun löin ensi kertaa oven karmeihin, tunsin pienen täräyksen käsissäni. Löin uudelleen ja sain pienen aukon aikaiseksi. Tässä vaiheessa halusin vain katsoa sisälle ja nähdä oliko Reeva siellä. Sitten löin ovea, luulen että löin sitä kolme kertaa ja siinä oli iso lankku. Tartuin siihen käsilläni ja heitin sen kylpyhuoneeseen. Yritin avata ovea sisältäpäin, mutta ovessa ei ollut avainta. Kurotin oven keskiosan ohi ja näin avaimen tässä vaiheessa avaimen lattialla ja halusin vain kiivetä vessaan oven keskiosan yli. Otin avaimet ja avasin oven. Istuin Reevan viereen ja itkin… en tiedä kuinka kauan. En tiedä kuinka kauan olin siinä.

       

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme