Mainos
Mainos

Näin prinssi Harry puhuu ampumisesta Afganistanissa

Antoiko Afganistanissa taisteluhelikopterin perämiehenä palvellut Britannian prinssi Harry varomattoman lausunnon, kun hän myönsi tulittaneensa ihmisiä Afganistanissa?

Apache-taisteluhelikopterin lentäjä prinssi Harry on palannut 20 viikon komennuksesta Afganistanista, ilmoitti Ison-Britannian puolustusministeriö eilisiltana. Samalla maailmalle levisi prinssi Harryn Afganistanissa tehdyt haastattelut, joita brittimedia ei julkistanut turvallisuussyistä Harryn vielä ollessa Afganistanissa.

Haastattelusta on noussut kohu, koska siinä kuningasperheen jäsen myöntää ampuneensa vastapuolta. Toisaalta: Harry osallistui ISAF-sotilasoperaatioon.

– Ammuimme kun oli pakko. Ampumalla pelastamme toisten elämän, Harry sanoo uutistoimisto AP:n välittämässä materiaalissa.

– Mielestäni siinä ei ole mitään väärää ampua, kun vastapuolikin ampuu.

Harry palveli brittien Camp Bastion -tukikohdassa eteläisessä Afganistanissa.

Uutistoimisto Reutersin välittämässä uutisessa Harry arveli videopelien pelaamisesta olleen hyötyä tositoimissa. Tätä lausuntoa ei ole AP:n materiaalissa.

(MTV3 - STT - Reuters - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme