Mainos
Mainos

Näin suomalaiset mediapomot kommentoivat satiirilehteen tehtyä iskua

Suomalaisten mediayhtiöiden vastuuhenkilöt tuomitsivat keskiviikkona Ranskassa satiirilehden toimitukseen kohdistetun hyökkäyksen.

"Järkyttävää, että eurooppalaisessa sivistysvaltiossa tapahtuu jotakin tällaista. On hyökätty sananvapautta ja demokratiaa vastaan." 

Kauppalehden vastaava päätoimittaja Arno Ahosniemi

"Meidän maailmanjärjestykseemme kuuluu oikeus kirjoittaa, kuvata ja piirtää ilman pelkoa. Tuon oikeuden riistäminen väkivallalla ei ole mitään muuta kuin pelkuruutta."

STT-Lehtikuvan vastaava päätoimittaja Mika Pettersson

"On tärkeää, että terveet ja vapaat yhteiskunnat tuomitsevat iskun ja seisovat yhtenä rintamana."

Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi

"Asioista pitää pystyä kertomaan myös satiirin keinoin. Iskun kylmäverisyys ja raakuus on järkyttävää."

MTV:n vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila

"Poliittisen satiirin perinne Ranskassa on pitkä ja arvostettu, ja Charlie Hebdo on ollut sananvapauden asialla koko historiansa ajan. Lehden toimitus ei ole vaiennut minkään aatesuunnan tai ideologian edessä"

Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot