Mainos
Mainos

Näin supermyrsky Sandy etenee - jättitulvia ja jopa metri lunta

Supermyrsky Sandy on jo heikentynyt, mutta sen vaikutukset kestävät vielä useita päiviä Yhdysvaltojen itärannikolla.

Supermyrskyksi kutsuttu Sandy rantautui Yhdysvaltojen itärannikolle eilen illalla paikallista aikaa. Sandyn keskus liikkuu tiistain aikana sisämaassa Pennsylvanian yli luoteeseen ja kaartaa sitten pohjoiseen, kohti New Yorkin osavaltiota.

Pahin on jo ohi, mutta vielä tänään myrsky aiheuttaa kovia tuulia ja rankkoja sateita. Kovimmat tuulet ovat tällä hetkellä New Yorkin pohjoispuolella ja Suurten järvien alueella. Sateet tulevat lumena sisämaan vuoristoisilla seuduilla. Lunta voi tulla kymmeniä senttimetrejä, paikoin jopa metri. Rannikolla tuuli puhaltaa edelleen mereltä päin, joten merenpinta ja tulvat laskevat hitaasti.

Sandyn keskus liikkuu hitaasti pohjoiseen ja heikkenee samalla. Sateet jatkuvat vielä keskiviikkona ja torstaina, mutta rankkasateita ne eivät enää tässä vaiheessa ole.

Sandy on aiheuttanut laajoja tulvia Yhdysvaltojen itärannikolla. Ainakin 13 ihmistä on saanut surmansa. Aiemmin myrskyn reitillä Karibialla on menehtynyt ainakin 67 ihmistä.

Lähteet: National Hurricane Center, AFP, Reuters, STT

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso video Sandyn etenemisestä:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme