Mainos
Mainos

Näin tehtiin kaikkien aikojen källi! Mystinen taiteilija julkaisi videon arvotaulun tuhonneesta itsetuhomekanismista

Nimimerkillä Banksy kulkeva brittiläinen anonyymi taiteilija on toteuttanut taidehuutokaupan yhteydessä pilan, joka hakee vertaistaan. Itse asiassa voidaan puhua kaikkien aikojen pilasta.

Jos maailmaa kohauttanut uutinen ei ole vielä tuttu, niin lyhykäisyydessään Banksy oli rakentanut taulunsa kehykseen silppurin siltä varalta, että teos koskaan päätyisi huutokauppaan. Perjantaina kävi juuri näin ja tauluun ympätty silppuri repi ”Tyttö ja ilmapallo” -teoksen palasiksi välittömästi, kun se oli myyty 1,2 miljoonalla eurolla.


Nyt netissä on julkaistu Banksyn nimissä oheinen video, jossa näytetään miten taiteilija rakensi tauluun itsetuhojärjestelmän. Videolla näkyy myös huutokauppayleisön järkyttyneet ilmeet, kun arvotaulu tuhoaa itsensä.

Mielenkiintoista on, että arvotaulun tuhoutumisesta on tullut nyt olennainen osa sen taiteellista arvoa ja teoksen arvo on jopa tuplaantunut.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme