Mainos
Mainos

"Näin tukehdutat kissanpennun" – Intiassa kohu lasten koulukirjasta

Intiassa on noussut kohu koulun oppikirjasta, jossa on kyseenalaisia neuvoja oppitunneille. Kustantajaa kohtaan on noussut suorainen viharyöppy sen jälkeen kun selvisi, että eräässä koulukirjassa neuvottiin tukehduttamaan kissanpentuja osana tieteellistä koetta.

Kirjaa on käytetty sadoissa yksityiskouluissa Intiassa. Koulukirjassa on kappale, jossa neuvotaan tekemään koe kissanpennuilla. Pennut neuvotaan laittamaan kahteen laatikkoon, joista vain toisessa on ilma-aukkoja. Hetken jälkeen laatikot kuuluu avata ja katsoa, miten toinen pentu on kuollut.

Eläinaktivistit ovat pöyristyneitä kirjasta, mutta tiedossa ei ole, että joku olisi oikeasti testin tehnyt. Aktivistit ovat vaatineet kustantajaa poistamaan osion seuraavasta painoksesta. Aktivistien tietojen mukaan useat koulut ovat repineet kyseisen sivun jo irti kirjasta.

– Se kuulostaa typerältä, mutta he vaaransivat eläinten ja lasten hengenkin tällaisen kokeilun esiin tuomisella, toteaa AFP:lle intialaisen eläinsuojelujärjestön tiedottaja Vidhi Matta.

Uutistoimisto AFP kertoo, että Intiassa syttyy säännöllisesti kohu oppikirjojen kyseenalaisesta materiaalista. Yksi valtion oppikirja opetti esimerkiksi Chhattisgarhin osavaltiossa, että kasvava työttömyys on naisten vika, toinen kirja kertoi taas Japanin pudottaneen Yhdysvaltoihin atomipommeja toisen maailman sodan aikaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme