Mainos
Mainos

Näin Turkin vallankaappausyritys vaikuttaa suomalaisten matkoihin – kohteissa satoja lomailijoita

Lentoyhtiöt ovat joutuneet perumaan tämänpäiväisiä lentojaan Turkkiin. Turkissa on parhaillaan tuhansia matkatoimistojen suomalaisasiakkaita.

Finnmatkojen viestintäpäällikkö Julia Melnik kertoo, että Turkin rannikkokaupungeissa on noin 400 Finnmatkojen matkustajaa.

Melnikin mukaan Turkkiin lähti yksi Finnmatkojen lento tänä aamuna noin kello kuudelta.

Matkustajat saivat valita, haluavatko he perua reissunsa, vaihtaa lentojen määränpäätä vai lähteä Turkkiin. Melnikin mukaan 37 ihmistä päätti lähteä Turkkiin vallankaappausyrityksestä huolimatta.

Finnmatkat pitää asiakkaitaan ajan tasalla tekstiviestein, ja oppaat käyvät tänään tapaamassa matkustajia hotelleilla. Yhtiö on saanut asiakkailtaan jonkin verran yhteydenottoja Turkin turvallisuustilanteesta.

– Matkustajillamme on kaikki hyvin. Olemme neuvoneet ihmisiä pysymään hotellialueilla, jossa he ovat turvassa, Melnik sanoo.

Ulkoministeriö kehottaa suomalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista Turkkiin. Melnikin mukaan Finnmatkojen tulevista Turkin-lennoista ei ole vielä tehty lopullisia päätöksiä.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti.

Tjäreborg päätti perua lomalentonsa 

Tjäreborg on perunut lomalentonsa Turkkiin tältä illalta. Asiasta kertoo yhtiön tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski. Asiakkaille on kerrottu peruutuksesta, ja he voivat joko ottaa rahansa takaisin tai vaihtaa lennot toiseen kohteeseen.

Pucilowskin mukaan Tjäreborgin matkailijoita on Turkissa kaikkiaan noin 500. Heitä on informoitu Turkin muuttuneesta turvallisuustilanteesta ja kehotettu välttämään kansankokoontumisia. Pucilowskin mukaan yhtiön matkakohteissa Antalyan maakunnassa on rauhallista.

Pucilowski kertoo, että Tjäreborgin tulevista Turkin-lennoista ei ole vielä tehty päätöksiä.

– Olemme yhteydessä asiakkaisiin, jos peruutuksia tulee lisää, Pucilowski sanoo.

Aurinkomatkojen asiakkaita on Turkissa yli tuhat

Aurinkomatkat lensi lomalennon Turkkiin tänä aamuna. Simon Barrette yhtiön viestinnästä kertoo, että matkustajat saivat mahdollisuuden perua reissunsa ja saada rahat takaisin tai vaihtaa lentokohdetta.

Aurinkomatkojen asiakkaita on Turkin rantakaupungeissa tällä hetkellä noin 1 200. Yhtiö on lähettänyt heille tietoa Turkin turvallisuustilanteesta tekstiviesteillä. Lisäksi heitä on ohjeistettu välttämään väkijoukkoja. 

Finnair tarjoaa kohteen vaihtoa Turkkiin suuntaaville

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa Turkkiin lähtevät lennot toiseen Euroopan kohteeseen. Yhtiö kertoo asiasta Twitterissä.

Vaihto-oikeus koskee tänään ja huomenna Suomesta Turkkiin lähteviä yhtiön lentoja.

Finavia: Istanbulin lentokenttä suljettu

Finavian mukaan Turkin viime yön vallankaappausyrityksen takia Istanbulin lentokenttä on suljettu. Lentoyhtiöt ovat joutuneet peruuttamaan lentojaan tältä päivältä ainakin Istanbuliin. Aamun lennot Antalyaan ovat lähteneet normaalisti.

Matkustajia pyydetään olemaan yhteydessä omaan lentoyhtiöönsä tai matkanjärjestäjäänsä saadakseen tietoa viikonlopun aikana lennettävistä lennoista.

Turkkiin lentävät Suomesta Finnair, Turkish Airlines, Jet Time, Sun Express ja Coredon. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme