Mainos
Mainos

Näin Venäjällä on reagoitu Putinin KRP-listaukseen

Venäjällä on suhtauduttu vielä toistaiseksi tyynesti eiliseen uutiseen, jonka mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin nimi oli noin kaksi viikkoa keskusrikospoliisin niin sanotulla mustalla listalla.

MTV3 Uutisten Venäjän kirjeenvaihtajan Maarit Roihan mukaan Venäjällä asiasta kirjoitettiin vasta, kun kävi ilmi, että keskusrikospoliisi oli tehnyt virheen asiassa.

– Ehkä tämä kertoo siitä, minkälainen kynnys täällä on kirjoittaa negatiivisista asioista, jotka koskisivat Putinia, Roiha kertoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Putin itse suhtautuu ironialla joutumiseensa Suomen poliisin listalle. Näin jupakkaa kommentoi venäläisellä Kommersant-nettisivustolla Putinin lehdistöavustaja.

Lehdistöavustaja Dmitri Peskov ei usko, että Putin ryhtyy asiassa minkäänlaisiin toimiin. Hän sanoo, että Suomen viranomaiset ovat itse huomanneet kömmähdyksen ja selvittävät sitä. Viranomaiset ovat myös pyytäneet anteeksi.

Poliisihallituksen selvityksen mukaan kirjaus on tehty ilman laillista perustetta. Poliisihallituksen mukaan poliisin ylijohto pyysi KRP:tä poistamaan tiedon, ja se poistettiin välittömästi.

Epäiltyjen tietojärjestelmä on poliisin valtakunnallinen henkilörekisteri. Siihen on kerätty rikoksista epäiltyjä ja heitä, joiden epäillään myötävaikuttaneen rikoksiin. Rekisteriä valvoo myös tietosuojavaltuutettu.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan Putinin nimen joutumisesta poliisin listalle aloitetaan esitutkinta. Sen tekee valtakunnansyyttäjän virasto.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme