Mainos
Mainos

Nainen ajoi autoa Saudi-Arabiassa – poliisi pidätti

Saudi-Arabiassa nainen on pidätetty autolla ajamisesta. Manal al-Sharif pidätettiin eilen maan itäosassa. Päivää aiemmin Sharif oli ladannut Youtubeen videon, jolla hän autoilee.

Aktivistilähteiden mukaan Sharif, 32, vapautettiin ensin veljensä huostaan, mutta pidätettiin varhain sunnuntaina uudestaan.

Saudi-Arabian laki ei suoraan kiellä naisia ajamasta autoa. Naisille ei kuitenkaan myönnetä ajolupia. Sharifilla on yhdysvaltalainen ajokortti, mutta se ei kelpaa Saudi-Arabian viranomaisille.

– Mikään laki ei kiellä naisia ajamasta autoa, pidätys ei ollut oikeutettu. Sharif on esikuva monille ihmisille, ja pidätys vain kiihdyttää hänen kannattajiaan. Tämän jälkeen yhä useampi nainen haluaa autoilla, sanoi aktivisti Maha Taner.

Ennen pidätystään Sharif oli kutsunut koolle mielenilmauksen kesäkuun 17. päiväksi. Tuolloin auton rattiin on kutsuttu kaikki Saudi-Arabian naiset, joilla on ulkomainen ajokortti.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme