Mainos
Mainos

Nainen joutunut jo viiden happoiskun kohteeksi Intiassa – edes poliisivalvonta ei auta

Intialaisnainen on joutunut viidettä kertaa happoiskun kohteeksi huolimatta siitä, että hän on jatkuvassa poliisivalvonnassa turvallisuutensa takia, kertoo BBC.

Uttar Pradeshin osavaltiossa asuva 35-vuotias nainen on ennen viimeisintä iskua tiettävästi selvinnyt jengiraiskauksesta ja neljästä happoiskusta. Tällä kertaa hänen päälleen heitettiin happoa naistenhostellin ulkopuolella Lucknowissa, kun hän oli hakemassa vettä, kertoo poliisi.

Naisella oli ympärivuorokautinen poliisivalvonta aiempien hyökkäysten takia. Viranomaisten mukaan naiseen kohdistuvat hyökkäykset liittyvät erimielisyyksiin kiinteistöstä. BBC:n mukaan tarkempia tietoja kiistan yksityiskohdista ei ole.

Väitteiden mukaan kaksi miestä raiskasi naisen ja heitti hänen päälleen happoa ensimmäisen kerran vuonna 2008. Miehiä syytetään happoiskusta naista vastaan myös vuosina 2012 ja 2013, jolloin he yrittivät saada häntä luopumaan rikossyytteistä.

Naisen kimppuun hyökättiin myös tämän vuoden maaliskuussa, kun hän oli matkustamassa tyttärensä kanssa. Tällä kertaa hänet pakotettiin juomaan happoa.

Uutistoimisto AFPn mukaan kaksi miestä on joutumassa oikeuteen hyökkäyksistä, mutta heidät oli vapautettu takuita vastaan huhtikuussa.

Intian valtion mukaan maassa tehdään vuosittain satoja vastaavia hyökkäyksiä. Aktivistien mukaan luvut ovat paljon suurempia. Aktivistien mukaan yleisimmin happoiskujen kohteiksi joutuvat naiset ja iskuja tekevät usein mustasukkaiset miehet.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme