Mainos
Mainos

Nainen kärsi parisuhdeväkivallasta 47 vuotta ja tappoi sitten miehensä – presidentti Hollande armahti

Ranskassa presidentti Francois Hollande on armahtanut naisen, joka istui tuomiota aviomiehensä taposta. Asiasta kertovat ranskalaislehdet Le Monde ja Le Parisien ja muun muassa BBC.

Jacqueline Sauvage surmasi aviomiehensä vuonna 2012. Sitä ennen hän oli ollut väkivaltaisessa suhteessa 47 vuotta.

Nainen nousi julkisuuteen viime vuonna kampanjansa kautta, jonka tavoitteena oli päästää hänet vapaaksi. Oikeus kieltäytyi kahdesti käsittelemään 69-vuotiaan naisen hakemukset. Viime tammikuussa presidentti Hollande oli vedonnut osittaiseen armahdukseen, mutta sekin lytättiin. Paikallinen tuomioistuin, joka hylkäsi viime elokuisen valituksen taas näki, ettei nainen katunut tarpeeksi tekoaan.

Nyt Hollande päätti armahtaa naisen kokonaisuudessaan, ja tämä käveli vapauteen eilen illalla. Sauvage ehti istua kymmenen vuoden tuomiostaan pari vuotta Reaun vankilassa Pariisin ulkopuolella.

Tiedotteessaan Hollande kertoi, että hän koki, että naisen paikka oli perheensä luona ennemmin kuin vankilassa. Sauvagella on kolme tytärtä, jotka tulivat hakemaan äitiään vankilasta. Tyttäret ovat taistelleet äitinsä vapauttamisen puolesta vankeuden alusta asti. Tyttärien mukaan heidän äitinsä eli väkivaltaisessa suhteessa. Sauvagen poika teki itsemurhan vuonna 2012 ja seuraavana päivänä Sauvage ampui miehensä.

Armahdus herätti suurta iloa Sauvagen kampanjassa mukana olleilla, mutta Ranskan maistraattien johtaja Virginie duval kritisoi päätöstä. Hän kutsui armahduksen olleen presidentiltä vain suuren yleisön miellyttämistä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme