Mainos
Mainos

Nainen köyhtyy avioliitossa

Naisten kannattaa pysyä sinkkuina ja miesten puolestaan purjehtia avioliiton auvoiseen satamaan, mikäli tuoretta ruotsalaistutkimusta on uskominen.

Akateeminen tutkimuslaitos Saco vertasi kummankin sukupuolen aseman muuttumista tilanteessa, jolloin henkilö muuttaa suurkaupunkiin, solmii avioliiton ja hankkii lapsen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että naisen ansiotulot lähestulkoon romahtavat siviilisäädyn muuttuessa sinkusta vaimoksi. Miehen taloudellinen tilanne sen sijaan pysyi joko muuttumattomana tai peräti parani tämän perustaessa perhettä, kirjoittaa Dagens Nyheter.

Tutkimuksessa kävi lisäksi ilmi, että erityisesti korkeasti koulutettujen naisten asema huononee perheen perustamisen jälkeen. Naisen ansiotulojen putoamisen lisäksi myös urakehitys pysähtyy. Samaan aikaan miehen ansiotulot kasvavat ja urakehitys kukoistaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme