Mainos
Mainos

Nainen kuoli järkyttävässä liukuporrasonnettomuudessa – ehti täpärästi pelastaa poikansa

Kiinalaisen naisen kuolema liukuportaissa on herättänyt huolta kiinalaisten julkisten rakennusten turvallisuudesta.

Kiinalainen nainen kuoli, kun liukuportaiden ylätasanne petti alta hänen astuessaan siihen. Nainen onnistui pelastamaan 2-vuotiaan poikansa juuri ennen kuin ylätasanteen alla oleva kone nielaisi hänen ruumiinsa.

Pelastustyöntekijöillä kesti silminnäkijöiden mukaan noin neljä tuntia naisen ruumiin irrottamiseen. 

Onnettomuus tapahtui sunnuntaina ostoskeskuksessa Jingzhoun kaupungissa Hubein maakunnassa. Järkyttävä onnettomuus tallentui ostoskeskuksen valvontakameralle ja se on saanut suurta huomiota Kiinan sosiaalisessa mediassa Weibossa.

Miksi liukuportaat olivat käytössä?

Hongkongilaisen SCMP-lehden mukaan ostoskeskuksen työntekijät olivat tietoisia siitä, että liukuportaiden ylätasanne oli rikki. Naisen aviomiehen sukulainen on lehden mukaan sanonut, että työntekijät varoittivat naista hänen lähestyessään ylätasannetta. 

Monet Weibo-käyttäjät ovat kritisoineet sitä, että rullaportaat ylipäätään olivat käytössä, jos ylätasanteen tiedettiin olevan rikki. Toiset taas ihmettelivät, miksei liukuportaiden yläpäässä seisseet työntekijät painaneet hätänappia.

Nimetön lähde kertoi Wuhan Evening News-lehdelle, että onnettomuus tapahtui luultavasti siksi, että rakennusmiehet eivät kiristäneet ylätasanteen kiinnittäviä ruuveja huollon aikana. 

Hissiturvallisuuteen keskittynyt asiantuntija Charler Wong Kai-hon sanoo SCMP:lle, että liukuportaiden suunnittelu oli kyseenalainen, jos ylätasanne vaati ruuveja.

– Ruuvien käyttäminen ei ole luotettavaa eikä turvallista suunnittelua. Konehuoneen kansi tulisi olla vakaa. Sen ei pitäisi kääntyä, kuten videolla, Wong sanoi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme