Mainos
Mainos

Nainen kuoli kesken Facebook-liven – "Miksi kukaan ei tehnyt mitään?"

Kymmenet ihmiset katsoivat, kun Keiana Herndon, 25, lyyhistyi lattialle kesken Facebook-liven. 

Ystävien mukaan Facebook-live oli Keianan oma henkilökohtainen reality-show. Lähes päivittäin nuori nainen esitteli laulutaitoaan, yksityiskohtia elämästään tai kuvia kahdesta lapsestaan perheelleen ja ystävilleen.

Yhden asian, sairautensa, hän kuitenkin onnistui pitämään suurelta osaa lähipiiristään salassa.

Joulusta oli kulunut jo muutamia päiviä, kun Keiana totuttuun tapaan käynnisti Facebook-liven. Tällä kertaa lähetys tuli hänen ystävänsä asunnolta, jossa Keiana oli yhdessä nuorimman poikansa, yksivuotiaan Ryleen kanssa.

Usein Keianan esityksiin kuului laulamista taustanauhan kanssa. Niin myös nytkin. Lisäksi hän vastasi muutamien lähetystä seuranneiden ystävien kysymyksiin. Kaikkiaan Keianan lähetystä seurasi noin parikymmentä hänen ystäväänsä.

Yht´äkkiä Keiana alkaa hikoilla. Ystävät katsovat, kun nainen pyyhkii hikeä kulmakarvoistaan.

– Seitsemän kahdeksan minuuttia myöhemmin hän pyörtyy. Hänen puhelimensa putoaa lattialle, Keianan eno Jeffery Herndon kertoo Washington Postille.

Hetken päästä yksivuotias lapsi nappaa lattialta äitinsä puhelimen.

– Lapsi nostaa puhelimen maasta, puhuu ja leikkii. Sitten kuulen henkäyksen, toisenkin. Sen jälkeen ei kuulu mitään, Keianan äiti Barbara Johnson kertoo.

Vaikka Keiana lyyhistyy lattialle, enon mukaan kukaan Facebook-liveä seuranneista ei soita poliisille tai mene katsomaan naisen vointia.

Eno kertoo lehtihaastattelussa, että Keianalla oli ongelmia kilpirauhasen kanssa. Se nosti muun muassa hänen verenpainettaan. Tästä vaivasta tiesi vain muutama hänen lähipiiriinsä kuuluva.

Lääkärit kertoivat syövästä

Marraskuun loppupuolella, kiitospäivän aikaan, Keiana kiidätettiin sairaalan terveysongelmien vuoksi. Tuolloin hän oli kertonut perheelleen, että oireet tuntuivat siltä, kuin sydän olisi hypännyt rinnasta ulos.

Enon mukaan lääkärit saivat tilanteen hallintaan suhteellisen pian, mutta samalla hän sai todella synkkiä uutisia. Kilpirauhasongelma paljastui syöväksi. Hän olisi pian aloittanut hoidot syövän nujertamiseksi. Keiana kuoli kuitenkin järkyttävästi ennen tätä.

Eno ihmettelee ihmisten käyttäytymistä, ja ennen kaikkea sitä, miksi kukaan ei tehnyt mitään.

– En voi uskoa, kuinka ihmiset katsovat tietokoneiltaan, kun ihminen ottaa viimeisen henkäyksen lapsensa edessä. Ja sitten he vielä jakavat videota.

Puolen tunnin kuluttua Facebook-liven alkamisesta asunnon omistanut ystävä tulee kotiin ja löytää Keianan lattialta. Hän soittaa hätänumeroon, mutta se on jo liian myöhäistä. Sairaalassa Keiana Herndon todetaan kuolleeksi.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme