Mainos
Mainos

Nainen kuoli sikainfluenssaan Kanadassa

Kanadassa sikainfluenssa on aiheuttanut yhden ihmisen kuoleman. Kanada on nyt Yhdysvaltojen ja Meksikon jälkeen kolmas maa, jossa H1N1-virus on johtanut kuolemaan.

Kuolleen kerrotaan olevan noin 30-vuotias nainen, joka ei ollut käynyt Meksikossa.

Sekä Japani että Australia ovat ilmoittaneet ensimmäisistä varmoista sikainfluenssatartunnoistaan.

Japanin terveysministerin mukaan kolme miestä on saanut H1N1-virustartunnan Kanadassa. Keski-ikäinen opettaja ja kaksi teini-ikäistä oppilasta palasivat opintoihin liittyvältä matkaltaan eilen.

Kolmikko sekä samalla lennolla olleet 49 matkustajaa on otettu hoitoon varmuuden vuoksi lähelle Tokion Naritan lentokenttää.

Sikainfluenssaviruksen maailmanlaajuinen leviäminen aiheuttaa pelkoa epidemian muuttumisesta pandemiaksi. Asiantuntijat pitävät kuitenkin kiinni kannastaan, että H1N1-virus ei ole sen tappavampi kuin tavallinen influenssaviruskaan.

Maailmanlaajuisesti tartuntoja on todettu yli 3000.

Pohjoismaissa tartuntoja on Maailman terveysjärjestön mukaan löydetty Tanskasta ja Ruotsista. Suomen kaikki tutkitut tartuntaepäilyt ovat osoittautuneet toistaiseksi vääriksi.

(MTV3-Reuters-STT)

Lue myös:

(8.5.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme