Mainos
Mainos

Nainen, mies, määrittelemätön - sukupuolet Australian passissa

Uudet passisäännökset ovat tulleet voimaan Australiassa. Maan passiin voi valita sukupuoleksi miehen ja naisen lisäksi nyt myös määrittelemättömän. Aiemmin sukupuoltaan korjanneet joutuivat käymään ensin leikkauksessa ennen kuin he pystyivät valitsemaan passiinsa haluamansa vaihtoehdon sukupuoleksi.

Australian oikeusministerin Robert McClellandin mukaan trans- ja intersukupuoliset tarvitsevat enää kirjeen lääkäriltä saadakseen passiin merkinnän sukupuolestaan.

- Suurin osa ihmisistä pitää itsestään selvänä mahdollisuutta matkustaa vapaasti ja ilman syrjintää. Muutos takaa samat oikeudet sukupuoleltaan monimuotoisille australialaisille, McClelland sanoo.

Australian trans- ja intersukupuolisten yhteisö toivotti muutoksen tervetulleeksi. He tosin toivovat vielä mahdollisuutta muuttaa myös syntymätodistuksiaan ilman vaatimusta leikkauksen läpikäymisestä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme