Mainos
Mainos

Nainen päätti pelastaa lopetettaviksi määrättyjä pitbulleja – osoittautuivat rapsutuksia rakastaviksi sohvaperunoiksi

Lapsena koiran raatelemaksi joutunut nainen taisteli Britannian oikeudessa oikeudestaan omistaa vaarallisiksi luokiteltuja ja lopetettavaksi määrättyjä koiria. Nyt hänen perheeseensä kuuluu neljän lapsen lisäksi kaksi pitbullterrieriä.

34-vuotias Roberta Jackson otti nelihenkiseen perheeseensä kaksi pitbullterrieriä, vaikka Britannian lainsäädännössä koirat on luokiteltu vaarallisiksi ja niiden omistaminen vaatii erityisluvan oikeudelta. Jackson vakuuttaa, että suuret koirat ovat huonosta maineestaan huolimatta täydellisiä lemmikkejä.

– Minun täytyi todistaa oikeudelle, että olen pätevä koiranomistaja ja haluan ottaa riskin ja tuoda nämä vaarallisiksi väitetyt koirat kotiini asumaan yhdessä lasteni kanssa.

Jackson voisi itsekin suhtautua suuriin koiriin epäilevästi, sillä hän joutui koiran raatelemaksi ollessaan vain yksivuotias. Nainen kuitenkin kertoo, ettei välikohtaus saanut häntä pelkäämään koiria. 

– Mikä tahansa koira voi olla uhka. Kun olin yksivuotias, lasten seurassa koko ikänsä elänyt koira hyökkäsi kimppuuni ilman mitään syytä ja vei puolet kasvoistani.

– Se ei ole saanut minua pelkäämään koiria, mutta ymmärrän tarkalleen, kuinka vaarallisia koirat voivat olla.

Jackson on vakuuttunut, että hänen lapsensa ovat täysin turvassa silityksiä ja rapsutuksia rakastavien ”sohvaperunoiden” seurassa. Mikäli hän ei olisi taistellut koirien puolesta, ne olisi todennäköisesti lopetettu.

– Tahdoin vain auttaa niitä hinnalla millä hyvänsä ja tehdä kaikkeni, jotta ne olisivat onnellisia, sillä muuten ne olisi lopetettu. 

Britanniassa astui vuonna 1991 voimaan laki, joka kieltää tietyn rotuisten koirien omistamisen ilman asianmukaista, oikeuden myöntämää lupaa. Laissa vaaralliseksi luokitellun koiran omistaja joutuu luvan hakemisen lisäksi pitämään koiransa ulkona aina hihnassa. Koirat täytyy myös rekisteröidä, vakuuttaa, kastroida, merkitä ja siruttaa. 

Britanniassa vaarallisten koirarotujen listalle ovat päätyneet pitbullterrierit, tosa inut, dogo argentinot sekä fila brasileirot. Laki kieltää kyseisten koirarotujen jalostamisen ja myymisen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme