Mainos
Mainos

Nainen pyörtyili vuosien ajan - syynä voileipä

Britanniassa on paljastunut erikoinen lääketieteellinen tapaus, jossa nainen menetti toistuvasti tajuntansa voileipää syödessään.

25-vuotias nainen kärsi erikoisesta tilanteesta kymmenen vuotta. Lukuisat testit eivät vuosien aikana tuoneet valaistusta siihen, mikä aiheutti naisen pyörtyilyn.

Syy selvisi, kun Birminghamin yliopistollinen sairaala ryhtyi tutkimaan potilasta. Tutkimuksissa kävi ilmi, että nainen kärsi äärimmäisen harvinaisesta nielemiseen liittyvästä tilasta, joka aiheuttaa lyhyitä sydänpysähdyksiä. Noin 2,5 sekuntia kestävät sydänpysähdykset alkoivat aina, kun nainen söi joko voileipää tai joi hiilihapollisia juomia, kirjoittaa BBC.

Lääkäreiden mukaan harvinaislaatuisessa lääketieteellisessa tapauksessa nielemisrefleksi vaikutti potilaan sydämen toimintaan epänormaalilla tavalla. Oireiden arvellaan kärjistyneen leivän syönnissä, koska leivän nieleminen on melko työlästä. Hiilihapollisissa juomissa puolestaan hapot ja kaasut vaikuttivat potilaan nielemisrefleksiin.

Tutkimuksia johtanut lääkäri Howard Marshall kertoo, että hän on 20-vuotisen uransa aikana tavannut vain yhden vastaavan tapauksen.

25-vuotiaan naisen tapaus sai kuitenkin onnellisen lopun. Potilaalle asennettiin sydämentahdistin, jonka jälkeen hän ei ole kärsinyt oireista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme