Mainos
Mainos

Nainen läpi ensimmäisen kerran vaaleissa Saudi-Arabiassa

Saudi-Arabiassa nainen on saanut paikan paikallisneuvostosta maassa eilen järjestetyissä historiallisissa vaaleissa, kertoo keskusvaalilautakunta.

Maan virallisen uutistoimiston mukaan Salma bint Hizab al-Oteibi valittiin neuvostoon Mekassa. Hänellä oli yhdeksän vastaehdokasta, joista seitsemän oli miehiä.

Nämä olivat ensimmäiset vaalit, joissa naiset saivat olla sekä ehdolla että äänestää, kumpaakaan ei ole voinut aiemmin tehdä. Saudi-Arabia oli tähän asti ainoa maa, jossa naiset eivät saaneet äänestää.

Naisehdokkaat eivät edelleenkään saaneet tavata miesäänestäjiä kampanjan aikana, ja miehet ja naiset äänestivät eri tiloissa. Miesholhoojat ajoivat naiset äänestyspaikoille, koska naiset eivät saa ajaa autoa.

Rajoitusten takia naisia oli vain alle kymmenen prosenttia paikallisvaaleihin rekisteröityneistä äänestäjistä. Noin 6 500 ehdokkaasta 900 oli naisia. Odotettavissa on ollut, että monikaan naisehdokas ei tule valituksi paikallisneuvostoihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme