Mainos
Mainos

Nainenkin voi nyt periä kruunun Tanskassa

Tanskalaisten enemmistö on hyväksynyt lakimuutoksen, joka antaa molemmille sukupuolille tasapuolisen kruununperimysoikeuden. Kansanäänestyksessä lainmuutoksen puolella oli 85,4 prosenttia tanskalaisista.

Nykyinen laki suosii miespuolisia perillisiä. Naispuolinen perillinen voi periä kruunun vain, jos miespuolisia perillisiä ei ole. Hallitseva kuningatar Margareeta on vanhin kolmesta siskoksesta.

Lainmuutoksen jälkeen valtaistuimelle nousee edesmenneen hallitsijan ensimmäinen lapsi sukupuolesta riippumatta.

- Tämä on vahva viesti siitä, että yhteiskunnassamme naisille ja miehille halutaan samat mahdollisuudet, ovat he sitten tavallisia ihmisiä tai prinssejä ja prinsessoja, sanoo pääministeri Lars Lökke Rasmussen.

Äänestys pidettiin sunnuntaisten eurovaalien yhteydessä. Äänestysvilkkaus nousi ennätyksellisesti liki 60 prosenttiin, minkä vaalitutkijat arvioivat johtuneen mielenkiinnosta kuninkaallista perimysjärjestystä kohtaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme