Mainos
Mainos

Nairobin ostoskeskuksessa yhä panttivankeja - 39 kuoli iskussa

Nairobissa ostoskeskukseen hyökänneet pitävät yhä panttivankeja hallussaan ostoskeskuksessa. Poliisin mukaan panttivankien lukumäärästä ei ole tietoa.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta sanoo 39:n ihmisen kuolleen ja 150 loukkaantuneen iskussa Westgaten ostoskeskukseen. Iskussa kuoli myös Kenyattan sukulaisia.

Yli puoli vuorokautta iskun jälkeen turvallisuusjoukot jatkavat edelleen ponnisteluitaan rakennuksessa yhä olevien hyökkääjien taltuttamiseksi. Viranomaisten mukaan aamuyön aikana on onnistuttu vapauttamaan viisi panttivankia.

Kanadan pääministeri Stephen Harper on ilmoittanut, että kaksi kuolleista on Kanadan kansalaisia. Myös Ranska on vahvistanut, että kaksi sen kansalaista kuoli iskussa.

Somaliassa toimiva islamistinen al-Shabaab on ilmoittanut olevansa hyökkäyksen takana. Ryhmä sanoo protestoivansa iskulla sitä, että Kenia on lähettänyt joukkoja Somaliaan.

(MTV3 - Reuters - AFP - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme