Mainos
Mainos

Naiset osoittivat mieltään rinnat paljaina Ukrainassa - katso kuvat

Puolialastomat naiset ovat protestoineet demokratian puolesta Ukrainassa.

Tänään käytävä presidentinvaalien toinen kierros innoitti neljä nuorta naista heittämään paitansa pois äänestyspaikalla, kun presidenttiehdokkaana oleva oppositiojohtaja Viktor Janukovitsh oli tulossa äänestämään. Turvamiehet saattelivat naiset pois ennen kuin Janukovitsh pääsi paikalle.

- Jo riittää demokratiamme raiskaaminen, Femen-feministiryhmään kuuluvat naiset huusivat ennen kiinniottoaan. Protestoijilla oli yllään vain farkut ja vihreää teippiä nänniensä päällä.

Naiset kertoivat paikalla oleville toimittajilla, että he protestoivat Ukrainan ”demokratian loppumista” vastaan – eivät niinkään Janukovitshia vastaan tai tämän vastaehdokkaana olevan pääministeri Julia Tymoshenkon puolesta.

Ehdokkaat ovat syyttäneet toisiaan likaisen pelin pelaamisesta. Monet ukrainalaiset ovatkin turhautuneet kiistelyyn, koska syvässä talouskriisissä oleva maa on ajautumassa poliittiseen umpikujaan.

Femen-ryhmä, jonka jäsenistä suurin osa on yliopisto-opiskelijoita, on herättänyt tempauksillaan kansainvälistä huomiota aiemminkin. Viime kesänä naiset protestoivat Ukrainan seksiturismia vastaan yllään vain rintaliivit ja pikkuhousut.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme