Mainos
Mainos

Naisia halutaan suojella Intiassa – paniikkinäppäin pakolliseksi kännykkään

Intiassa on ryhdytty toden teolla suojelemaan naisia seksuaaliselta väkivallalta. Vuoden 2018 kaikissa Intiassa myytävien kännyköiden näppäimistössä tulee olla niin kutsuttu hätänäppäin.

– Tämä on mullistava uudistus, luonnehti naisten ja lasten asioista vastaava ministeri Maneka Gandhi.

Washington Post -lehden mukaan hätänäppäimen tarkoituksena on taata naisten turvallisuus. Intiassa on alueita, joissa tilastot esimerkiksi naisten raiskausten määrästä ovat koko ajan kasvussa.  

Intiassa on tällä viikolla annettu ohjeet siitä, että kaikissa maassa myytävissä matkapuhelimissa tulee olla pakollisena paniikkinäppäin joko näppäimistön numerossa viisi tai seitsemän.

Intiassa päädyttiin erilliseen paniikkinappulaan sen vuoksi, että tähän tarkoitukseen käytettävää mahdollista applikaatiota pidetään liian hitaana. Intiassa matkapuhelimista vastaava järjestö on antanut näppäimelle vahvan tukensa. Se epäilee kuitenkin, lähteekö suuret matkapuhelinvalmistajat, kuten Apple mukaan hankkeeseen.

Joidenkin arvostelijoiden mukaan Intiassa olisi syytä tehdä enemmän työtä asenteiden muuttamiseksi. Arvostelijoiden mielestä pelkkä paniikkinappula ei poista ongelmaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme