Mainos
Mainos

Naisjärjestöt saartoivat osavaltion Intiassa

Naisten oikeuksia ajavien intialaisjärjestöjen jäsenet ovat aloittaneet pienen Manipurin osavaltion saarron vastalauseena sotilaiden mielivaltaiselle käytökselle. Järjestöjen mielestä sotilaille on annettu terrorisminvastaisen taistelun nimissä liikaa valtaa.

Koillis-Intiassa sijaitseva vuoristoinen Manipur on ollut kuohuksissa sen jälkeen, kun sotilaat raiskasivat ja surmasivat heinäkuussa naisen, jota he syyttivät kapinalliseksi. Apunba Lup -kattojärjestö, jonka alla toimii 32 ihmisoikeus- ja naisryhmää, pahoitteli saarrosta asukkaille koituvaa harmia.

-On kuitenkin parempi sietää epämukavuutta kuin elää hirmuvallan alla, joka sallii armeijan tehdä mitä hyvänsä viattomille ihmisille, ryhmän tiedottaja O. Ratan totesi.

-Mieluummin totuttelemme syömään ruohoa kuin sopeudumme tähän lakiin. Uudet terrorisminvastaiset lait ovat antaneet sotilaille oikeuden pidättää ja ampua epäiltyjä sekä suorittaa kotietsintöjä joutumatta ilmoittamaan teoistaan oikeusistuimille edes jälkikäteen.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme