Mainos
Mainos

Naistaiteilija pidätettiin – makasi ronskisti alasti keskellä museota

Pariisissa naistaiteilija on pidätetty säädyttömästä käytöksestä tämän maattua alasti kuuluisan alastonmaalauksen edessä Orsayn museossa. Naisen asianajaja tiedotti asiasta tänään.

Luxemburgilainen taitelija Deborah de Robertis oli riisuutunut alasti Edouard Manetin prostituoitu Olympiaa esittävän teoksen edessä ja poseerannut haarat auki.

Naisella oli ollut mukanaan kannettava kamera, jolla hän oli kuvannut museokävijöiden reaktioita riisuutumiseensa. Asianajajan mukaan kyseessä oli taiteellinen performanssi.

Museoväki ei tempauksesta innostunut.

– Taulun edessä oli runsaasti ihmisiä. Vartijat reagoivat tilanteeseen hyvin, he sulkivat huoneen ja pyysivät häntä pukeutumaan, museon edustaja kommentoi uutistoimisto AFP:lle.

– Kun hän kieltäytyi, kutsuimme paikalle poliisin ja poistimme hänet paikalta.

Museo on nostanut tapauksesta syytteen taitelijaa vastaan. De Robertis on tehnyt vastaavanlaisen tempauksen Orsayn museossa myös toukokuussa 2014.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme