Mainos
Mainos

Naisten taidetta esillä Afganistanissa

Kansainvälisen naistenpäivän alla Afganistanin pääkaupungissa Kabulissa on avattu naisten tekemää taidetta esittelevä näyttely. Vielä vajaa kymmenen vuotta sitten nyt esillä olevat teokset olisi hävitetty.

Naisten ilmaisunvapaus on lisääntynyt Taleban-hallinnon kaaduttua maassa seitsemän vuotta sitten. Vuosina 1996-2001 nainen ei saanut edes poistua kodistaan ilman miespuolista sukulaista, eivätkä tytöt saaneet käydä koulua. Figuratiivinen taide oli kiellettyä ja sitä jopa hävitettiin.

Monet Kabulissa esillä olevasta lähes sadasta taideteoksesta kuvaavat afganistanilaisten naisten vaikeita kokemuksia kolmen sotaisan vuosikymmenen aikana.

- Ajattelin, että jos kuvaamme maalauksissamme naisten vaikeuksia, niin kansamme ei pidä niistä. Ihmiset ovat kuitenkin ottaneet tämän näyttelyn hyvin vastaan, kertoo taiteilija Khadija Hashimi.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme